Hai la UNITBV!

A fi student la literele brașovene înseamnă a fi pregătit pentru o educație academică solidă, cu profesori care sunt, mulți dintre ei, personalități recunoscute pe plan național și nu numai. Absolvenții noștri lucrează astăzi în cele mai diverse domenii: sunt excelenți profesori de limbă română și limbi străine la școli generale și în licee, traducători, specialiști în resurse umane, jurnaliști, conduc ori lucrează în ONG-uri sau chiar au propriile lor afaceri.

Literele brașovene cultivă creativitatea culturală și științifică; Facultatea de Litere este una dintre cel mai bine structurate facultăți de profil din țară, programele ei novatoare punând accent pe creativitatea literară și pe înțelegerea dinamicii lingvistice și culturale a lumii contemporane.

Studenții au posibilitatea să studieze timp de un semestru sau chiar un an întreg, în cadrul mobilităților Erasmus, la una dintre cele 26 de universități partenere din Europa, din țări precum: Spania, Italia, Franța, Grecia etc.

decesastud

SUSȚINEM PERFORMANȚA

Universitatea Transilvania din Brașov le oferă studenților 10 tipuri de burse. Studenții cu rezultate academice remarcabile și tinerii implicați în viața comunității primesc burse din partea Universității – „Bursa de excelență a Universității Transilvania din Brașov”, în valoare de 3.000 de lei și „Bursa internship student-campus”.

Sunt premiați și stimulați șefii de promoție ai liceelor care devin studenții noștri, sunt premiați șefii de promoție ai programelor noastre de licență, sunt susținuți și încurajați studenții cu dificultăți materiale și cu performanțe deosebite.

În centrul nostru universitar există două mari complexuri studențești – 13 cămine, însumând 4.200 de locuri de cazare (185 - 315 lei/lună). Fiecare complex dispune de o cantină-restaurant. Bazele sportive (teren de fotbal cu nocturnă, 4 săli de sport) sunt deschise în permanență studenților.

de ce2