Premiul Goncourt/ Alegerea studenților români

Desfășurat sub patronajul Academiei Goncourt, proiectul „Premiul Goncourt/ Alegerea studenților româniˮ a reunit începând cu 15 septembrie 2020 un juriu format din studenți de la șapte departamente de literatură franceză din cadrul a șapte universități românești, printre care și Universitatea „Transilvania ” din Brașov. Înaintea deliberării finale, găzduită de Universitatea din București, a avut loc deliberarea locală în fiecare centru universitar.
Juriul studențesc al Facultății de Litere a fost compus din Ababei Marina, Chirilă Emanuela, Dima Adriana, Lisnic Loredana, Pană Daniela, Petrov Biatricia, Rădulescu Bianca, Robu Mălina, Todor Alina și Țintea Andra, sub coordonarea conf. dr. Alexandru Matei.
Procesul a fost împărțit în două etape, ”semifinala”, cele mai bune 5 romane din cele 15 de pe lista mare, respectiv ”finala”, cel mai bun roman dintre cele 5 alese inițial.
În cadrul reuniunii inter-universitare finale, care va avea loc online, la data de 29 octombrie, Chirilă Emanuela va motiva alegerea Facultății de Litere a Universității ”Transivania”.